This slideshow requires JavaScript.

Ek het heelwat navrae oor stambome en families gekry.  ‘n Mens kan natuurlik pragtige, kleurvolle bome verf – met die unieke besonderhede van die familie daarby.  ‘n Ander opsie is om dit op ‘n bladsy te druk met ‘n eenvoudige diagram.  Hiermee dan so ‘n paar riglyne.

Maak ‘n PowerPoint bladsy oop.  Gaan na SmartArt en dan na Hierarchy.  Dit sal vir jou opsies vir die uitleg bied.  Daarvolgens kan jy ekstra takke en persone invoeg.  Indien jy ‘n foto in ‘n sirkel of blokkie wil plaas, gaan jy daarop regs-klik.  Gaan na “Format Shape” en “Fill”.  Kies dan “Picture or Texture” en kies ‘n ID-tipe foto.

Van die simbole wat ‘n mens kan gebruik is:

* (voor die geboortedatum)

~ (voor die doopdatum)

(voor die datum van afsterwe)

x (dui op huwelik/datum van troue)

xx (dui op ‘n tweede huwelik)

÷ (datum van egskeiding)

Die van word in hoofletters getik en ‘n nooiensvan word tussen hakkies getik (neé …).

Indien julle ‘n program aanlyn soek, loer gerus na webtuistes soos MyHeritageGeni en Ancestry.  Daarop kan ‘n mens in diepte gaan.  Probeer ook die Genealogiese Instituut van Suid-AfrikaeGGSA en die argiewe.

Family_Gesin (drukbaar)

People Mense Abantu 

Eenvoudig Gesin Family (drukbaar)