Die 1ste Maart is Wêreld Boekedag, die 6de is Wêreld Speldag, die 7de Wêreld Wiskunde Dag en die 8ste is Wetenskapdag.  Jy kan  jou klas op World Education Game se webtuiste registreer en dan teen internasionale teenstanders kompeteer om jou kennis te toets.  Indien jy nie aan dié speletjies wil deel neem nie, kan jy die dae steeds in jou klas vier:

Boekedag:

Kinders is nooit te jonk om meer oor boeke te leer nie.  Spreek aspekte soos die versorging van boeke aan en doen ‘n bietjie boekopvoeding…Wat is ‘n titel?  ‘n Outeur?  ‘n Illustreerder?  Hoe blaai ek deur ‘n boek en waar bêre ek dit?  Tel hoeveel van ‘n spesifieke klank jy in die leesboek kan kry of soek na spesifieke sigwoorde…

Onthou ook dat dit Biblioteekweek van 17 – 24 Maart sal wees…

Speldag:

Die Graad 1’s kan vaslegging van hul klanke doen deur middel van klank- of fonemiese bewustheidstake.  Fokus op die ouditiewe en visuele persepsies en maak seker dat die outjies die klanke reg vorm.

Graad 2’s kan hul kennis van dubbel-, twee– en drieklanke hersien.  Dit hoef nie formeel gedoen te word nie.  Inkleurtake of speletjies sal baie goed werk.

Die Graad 3’s het moontlik nog nie met taalleer of taalreëls begin nie.  Dalk kan ‘n mens een op hierdie spesiale dag aanspreek.

Wiskunde Dag:

Dit is ‘n goeie tyd van die kwartaal om basiese vaardighede vas te lê.  Tel aan en terug, besluit of ‘n getal ‘n ewe of onewe getal is, lê die wiskunde woordeskat vas (meer, minder, altesaam, * keer meer as…), tel in veelvoude, hersien maaltafels, stof ou spoedtoetsboekies af…

Wetenskapdag:

Besoek die skool se laboratorium of wetenskapklas.  Watter interessante eksperiment kan die onderwyser vir julle wys of wat kan die kinders self doen?

 

Onthou om spesifieke soekterme by die bruin blokkie aan die regterkant in te tik vir spesifieke skrywes (bv. maaltafel, abc, klanke, sigwoorde, biblioteek, boeke, wiskunde, Graad 1…).