valentyn

valentynsdag (drukbare kaartjies of boodskappe)

  1. Maklike springmielies:  Skep ‘n 1/4 koppie springmielies in ‘n bruin papiersakkie.  Rol die boonste rand twee tot drie keer om (rol en druk vas).  Plaas die sakkie in die mikrogolfoond en druk die “popcorn” knoppie.  Dit neem ongeveer twee minute en siedaar.  Plak ‘n boodskap op die sakkie en gee dit aan ‘n spesiale maat.  (Die kinders kan beslis self help.)
  2. Gee ‘n toffie appel of ‘n vars appel met ‘n “oogappel”-boodskap vir elkeen in die klas.
  3. Pons ‘n gat aan die een kant van die boodskapstrokie.  Bind dit met ‘n rekkie aan ‘n stokkielekker vas.
  4. Plak ‘n boodskapstrokie om ‘n spesiale potlood of op ‘n liniaal.
  5. Versier elke klasdeur met ‘n vriendskaps-, Valentynsdagboodskap of ‘n Bybelvers (in verband met liefde:  Die liefde).
  6. Deel kinders volgens verskillende klaslyste in pare in.  Skryf dan ‘n opbeurende boodskap, gedig of vers aan die maat, adresseer die koevert (bv. Johan Swart, 3A) en pos dit in ‘n Valentynsdagposbus (bv. in die voorportaal).  Op Valentynsdag, kan die pos af gelewer word.  Die koeverte of kaartjies kan dan in stroke teen die gangmuur geplak word as versiering.
  7. Kry ouers of grootouers om storieboeke in verband met vriendskap of verhoudings in die gesin voor te lees.  Hulle kan ook stories van hul beste herinneringe aan speelmaats deel.  Skep ‘n halfuur op die rooster om dan na die stories te luister.
Tik gerus ook soekterme soos "valentyn" of "valentynsdag" by die bruin 
soekblokkie aan die regterkant in vir idees uit vorige jare.