ouderdomGraad R is die amptelike aanvangsjaar van die Grondslagfase – ‘n fase wat van Graad R tot 3 strek – en het ‘n volwaardige kurrikulum (KABV/CAPS).  Gewoonlik woon kleuters Graad R by die jaar waarin hulle 6 jaar oud word, maar daar is ‘n uitsondering vir kinders wat voor Junie 5 jaar oud word.

Kinders gaan Graad 1 toe die jaar waarin hulle 7 jaar oud word.  Dit is die skoolpligtige ouderdom, maar indien hulle voor Junie 6 jaar oud word kan ouers aansoek doen om die kleingoed vroeër skool toe te stuur.  Loer gerus na die amptelike wetgewing.

Daar is ‘n verskil tussen wetgewing en die individu.  As die kind regtig nie skoolgereed is nie, kan ‘n ouer aansoek om kwytskelding van skoolplig doen.  Dit word amptelik by die plaaslike skooldistrikskantore gedoen.  Loer gerus na die skakels aan die regterkant (in terme van emosionele welstand, skeidingsangs, skoolgereedheid) of tik soekterme soos Graad R, Skoolgereed, Graad 1 by die bruin soekblokkie aan die regterkant in of kontak jou naaste laerskool en distrikskantore vir verdere inligting.

AGE REQUIREMENTS FOR ADMISSION TO AN ORDINARY PUBLIC SCHOOL (aanvulling)

Departementele inligting